ΙΙΙ - Αισθητική Ιατρική

 Μικροδερμοαπόξεση, Micro-Needling, Μεσοθεραπεία, Peeling 
 
 
Μικροδερμοαπόξεση, Micro-Needling, Μεσοθεραπεία, Peeling
 
 

Μικροδερμοαπόξεση

Η μικροδερμοαπόξεση με διαμάντι είναι μία ασφαλής, μη επεμβατική μέθοδος ανάπλασης του δέρματος, που καθαρίζει σε βάθος, χρησιμοποιώντας κεφαλές με μεγάλη πυκνότητα διαμαντιού κοπής laser, για την απομάκρυνση των νεκρών δερματικών κυττάρων και την σταδιακή αντικατάστασή τους με νέα και υγιή, με αποτέλεσμα η νέα επιδερμίδα να φαίνεται λεία και λαμπερή.

Οι κεφαλές από αληθινό διαμάντι κοπής laser, προκαλούν ήπια απομάκρυνση των επιφανειακών στοιβάδων της επιδερμίδας, παρέχοντας λάμψη στο δέρμα, ενώ ταυτόχρονα διεγείρεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης μέσω της ελεγχόμενης αναρρόφησης του δέρματος.

Ο συνδυασμός της απόξεσης με το διαμάντι και της αναρρόφησης, εξασφαλίζουν ομοιόμορφο αποτέλεσμα σε όλη την περιοχή θεραπείας ανεξαρτήτως του τύπου του δέρματος.

 

Micro-needling

Το βασικό χαρακτηριστικό της μεθόδου skin Μicro-needling είναι η ενεργοποίηση της αγγειογένεσης και η διέγερση (με απόλυτα φυσικό τρόπο και χωρίς καταστροφή ή αφαίρεση της επιδερμίδας) των ινοβλαστών του χορίου, με αποτέλεσμα την παραγωγή κολλαγόνου. Έτσι το δέρμα αυξάνει σε πάχος και βελτιώνεται η ελαστικότητά του.

Η μέθοδος έχει εφαρμογή με εξαιρετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση ρυτίδων, ουλών ακμής –μετατραυματικών ουλών- και επιφανειακών δυσχρωμιών. Είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος και για κάθε ηλικία. Το ευεργετικό της αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με τη χρήση του μηχανήματος skineedler.

Η μέθοδος ολοκληρώνεται σε πέντε ή έξι συνεδρίες (ανάλογα με το πρόβλημα) που επαναλαμβάνονται ανά 15 μέρες.

Επειδή έχει αποδειχθεί ότι με την παραπάνω μέθοδο η διαδερμική απορρόφηση δραστικών ουσιών αυξάνεται σημαντικά χρησιμοποιείται επίσης και ως μη ενέσιμη μεσοθεραπεία.

 

Μεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία είναι μία επεμβατική μέθοδος την οποία εφαρμόζουμε όταν επιδιώκουμε την έγχυση μικρών ποσοτήτων ποικίλων ουσιών στο χόριο του δέρματος. Γίνεται είτε με σύριγγες με πολύ λεπτή βελόνα είτε με τη μέθοδο του Skin Micro-needling. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι κυρίως υαλουρονικό οξύ, αμινοξέα, βιταμίνες, αυξητικοί παράγοντες, και ανόργανες ουσίες απαραίτητες στο μεταβολισμό των κυττάρων. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι τελευταία εφαρμόζεται και η μεσοθεραπεία με χρήση των αυξητικών παραγόντων του αίματος (μετά από αιμοληψία και φυγοκέντρηση) του ίδιου του ατόμου.

Εφαρμόζεται σε :

- πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ, με πολύ καλά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση μικρών λεπτών ρυτίδων ή ουλών αλλά και στην ενυδάτωση και σύσφιγξη του δέρματος

- σε μηρούς, γλουτούς, βραχίονες, με μεγάλη βελτίωση της κυτταρίτιδας αλλά και σημαντική αποκατάσταση της σφριγηλότητας του χαλαρωμένου δέρματος.

Όσον αφορά στο πρόσωπο, στους πρώτους 3 μήνες εφαρμογής της μεθόδου συνιστάται μία συνεδρία ανά δεκαπενθήμερο. Ακολούθως στη φάση συντήρησης συνιστάται 1 συνεδρία ανά 2-6 μήνες. Όσον αφορά στο σώμα (αντιμετώπιση κυτταρίτιδας) συνιστάται 1 εφαρμογή ανά εβδομάδα, με συνολικό απαιτούμενο αριθμό συνεδριών 7-12. Σε διάστημα 15-30 ημερών μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας, μπορούν να επαναληφθούν 1-2 εφαρμογές ως συντήρηση. Στη περίπτωση της μεσοθεραπείας με πλάσμα η εφαρμογή είναι 1 συνεδρία ανά μήνα για 2-3 φορές το χρόνο.

 

Χημικά peelings

Τα χημικά peelings είναι μία μέθοδος ευρέως διαδεδομένη τα τελευταία χρόνια, η οποία χρησιμοποιείται με στόχο την απομάκρυνση των επιφανειακών στιβάδων του δέρματος και έτσι την αντικατάστασή τους με καινούργιες υγιείς.

Τα φαρμακευτικά διαλύματα που χρησιμοποιούνται στη συγκριμένη μέθοδο ανάλογα με τη σύνθεσή τους διεισδύουν σε άλλοτε άλλο βάθος στο δέρμα. Έτσι μπορούμε να πετύχουμε επιφανειακό, μέσου βάθους ή βαθύ χημικό peeling.

Η χρήση τους ενδείκνυται στην αντιμετώπιση επιφανειακών δυσχρωμιών του δέρματος, λεπτών ρυτίδων, ουλών ακμής, φωτογήρανσης, και για την ανανέωση της επιδερμίδας.

Η εφαρμογή γίνεται σε επαναλαμβανόμενες συνεδρίες με μεσοδιαστήματα που ποικίλουν κατά πολύ ανάλογα με το είδος του peeling. Ο αριθμός των συνεδριών είναι ανάλογος της βαρύτητας του προβλήματος.

Δεν εφαρμόζεται τους θερινούς μήνες λόγω της πιθανής εμφάνισης δυσχρωμιών στο δέρμα.

 

PRXT-33

Ό,τι πιο πρωτοποριακό στην κατηγορία των μη ενέσιμων μεθόδων βιοανάπλασης με εντυπωσιακά αποτελέσματα στην σφριγηλότητα , λάμψη και αναζωογόνηση του δέρματος.

To PRXT-33 είναι ένα ιατρικό σκεύασμα με πιστοποίηση CE και πατενταρισμένη φόρμουλα. Περιέχει υπεροξείδιο του Η2 και τριχλωροξικό οξύ σε συγκεκριμένες αναλογίες. Έχει μορφή gel. Εφαρμόζεται πάνω στην επιδερμίδα με ειδική τεχνική χωρίς να ενίεται. Η διαδικασία της συνεδρίας ολοκληρώνεται με την χρήση ειδικής κρέμας για την ενυδάτωση του δέρματος και την αποκατάσταση του υδρολιπιδικού του φιλμ. Δεν προκαλεί παρά ελάχιστη απολέπιση , ήπιο ερύθημα και καθόλου φωτοευαισθησία, γι' αυτό η μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ο αριθμός των συνεδριών που θα χρειαστούν εξαρτάται από την κατάσταση του προβλήματος , την ποιότητα του δέρματος και το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα (συνήθως 5 κατά μέσο όρο). Μεταξύ των συνεδριών εφαρμόζεται ειδικός ορός γλυκολικού οξέος.

Που ενδείκνυνται:

- Βαθειά αναζωογόνηση του δέρματος

- Βελτίωση χαλάρωσης του δέρματος

- Ατροφικές ουλές

- Ραγάδες

 
 
 
 logo Ευαγγελία Κουτουδάκη Δερματολόγος Ιατρός
Ευαγγελία Κουτουδάκη
ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ - ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ

Επικοινωνήστε με την Ιατρό

 

 Endiaferomai

 Διεύθυνση Ιατρείου 

Εθνάρχου Μακαρίου 7, Περιστέρι

F: facebook

Copyright © - All Rights Reserved.